Ovde ćemo vam dati najvažnije informacije koje treba da znate o cenama drvenih kuća (brvnara), kakve sve usluge pružamo i cenovni rang nasih kuća. S obzirom da ne pravimo tipske kuće, već se sve rade ručno - po želji kupca, nemamo fiksne cene, već se one određuju nakon dogovora sa klijentom. Stoga se ne ustručavajte da nas pozovete na +381 62 272 864, čak i ako niste potpuno sigurni šta tačno želite. Pogedajte i slike naših drvenih kuća i uverite se u kvalitet onoga što pravimo.


mc-plakat.jpg

Naglašavamo da je kod nas kvalitetna izrada na prvom mestu, a ne najniže cene. Sve je ručno pravljeno, nema mašinski napravljenih trupaca i koristi se samo kvalitetno drvo natprosečne debljine. To se radi da bi kuće koje pravimo bile maksimalno energetski efikasne, jedinstvenog izgleda i trajale vekovima - kao što je i obećano!

Usluge koje nudimo

Pravimo nekoliko vrsta drvenih kuća:

   1.Kanadske (poznate kao i ruske) brvnare - za koje smo posebno specijalizovani i koje predstavljaju naš primarni proizvod
   2.Drvene kuće od dasaka (talpe)
   3.Drvene kuće od poluoblica

Kuće radimo u 2 stepena završenosti:

 • siva faza
 • ključ u ruke

Siva faza

U sivu fazu spada završetak najvažnijih radova: izrada zidova i krovna kontrukcija. Uz to, sa klijentom se možemo dogovoriti i o izradi poda i stepeništa. Siva faza je znatno jeftiniji izbor, ali klijentu ostaje da završi instalacije i stolariju - tojest pripremi kuću za useljavanje. Idealna je ukoliko imate ograničen budžet i hteli bi ste da produžite gradnju na duži period.

Ključ u ruke

Usluga ključ u ruke predstavlja kompletno završenu kuću spremnu za useljenje. Ovo je, naravno, skuplja varijanta, ali vama ostaje samo da unesete nameštaj. Završeno je sve iz sive faze + stolarija, sve instalacije i dodatne usluge koje izaberete. Jedan primer takvog našeg projekta možete pogledati ovde.

Pružamo i dodatne usluge kao što su:

 • - izrada digitalnog 3D modela pre samog početka radova, da bi videli kako će vaša brvnara izgledati
 • - peskarenje
 • - dodatno poliranje trupaca do savršenstva
 • - zidanje kamina
 • - duborez
 • - elementi od kovanog gvožđa
 • - ukrasni kamen

i još mnogo toga.

Kao što vidite, opseg usluga koje možete da izaberete je veliki i svaki projekat je priča za sebe. S obzirom na kvalitet koji želimo da postignemo, naša firma radi samo nekoliko ozbiljnih projekata godišnje i svakom se maksimalno posveti. Izrada vaše kuće će biti po vašoj meri i meri vašeg budžeta - sve predstavlja stvar dogovora. Zbog svega ovoga nije moguće napraviti fiksne cene već samo približan cenovi opseg, a konačna cena se formira nakon detaljnog dogovora sa klijentom.

proizvodni-program-brvnare.jpg

Glavni faktori cene drvenih kuća (brvnara) i plaćanje

Najbitniji faktori koji utiču na cenu su:

 • izbor tipa kuće
 • izbor siva faza / ključ u ruke
 • debljina trupaca (kod kanadskih brvnara) i
 • izbor dodatnih usluga koje želite.

Takođe, iako kod mnogih firmi klijent sam pravi temelj (betonsku ploču), mi i ovaj deo posla možemo da uradimo.

Što se tiče same građe u većini slučajeva naša firma nabavlja drvene trupce, ali ukoliko klijent ima spostvenu građu i zadovoljavajućeg je kvaliteta (što prethodno proveravamo) - i ona može biti iskorišćena - što dosta umanjuje cenu.

Kod kanadskih (ruskih) brvnara, koje se prave od punih trupaca, debljina drveta je jedan od glavnih faktora cene. Deblji trupci, iako skuplji, daju mnoge benefite kao što su:

 • - izuzetna izolacija
 • - energetska efikasnost
 • - viševekovna trajnost
 • - i nenadmašiva lepota

Više o ovome možete pročitati u našem Vodiču za izradu brvnara. Mi ne koristimo tanke trupce, već samo one srednje ili velike debljine, čime pravimo brvnare premium kvaliteta.

Što se tiče plaćanja, ono se obavlja u više delova, posle svakog završenog dela posla, a ne sve odjednom. Broj ovih etapa se dogovara sa klijentom. Obično etape budu:

 • 1.Pronalazak građe (avansno)
 • 2.Izgradnja zidova
 • 3.Izgradnja potkrovlja i krovne konstrukcije
 • 4.Prevoz i montaža
 • 5.Završni radovi

Cena se izražava u evrima po kvadratnom metru.

brvnara4-min.svg

Drvene kuće (brvnare) - cena za sivu fazu

Cena za sivu fazu drvenih kuća od dasaka i drvenih kuća od poluoblica kreće od 500e po kvadratnom metru, a cena za kanadske (ruske) brvnare kreće od 700e po kvadratnom metru. U ove cene nije uračunat PDV od 20%. Sa uračunatim PDV-om to izgleda ovako:

SIVA FAZA
Drvene kuće od dasaka od 600 evra po m2
Drvene kuće od poluoblica od 600 evra po m2
Kanadske (ruske) brvnare od 840 evra po m2

Drvene kuće (brvnare) - cena za ključ u ruke

Cena za ključ u ruke drvenih kuća od dasaka i drvenih kuća od poluoblica kreće od 1000e po kvadratnom metru, a cena za kanadske (ruske) brvnare kreće od 1500e po kvadratnom metru. U ove cene nije uračunat PDV od 20%. Sa uračunatim PDV-om to izgleda ovako:

KLJUČ U RUKE
Drvene kuće od dasaka od 1200 evra po m2
Drvene kuće od poluoblica od 1200 evra po m2
Kanadske (ruske) brvnare od 1800 evra po m2

Ručna izrada i premium kvalitet koji vredi!

Kao što vidite, ovo nisu najjeftinije cene na tržištu. Primaran nam je premium kvalitet, a on ne može ići uz najnižu cenu. Svako deblo se priprema ručno, koriste se samo provereni i kvalitetni materijali, svakom klijentu i njegovim zahtevima se posveti dovoljna pažnja i ne radi se masovna produkcija kuća, već samo mali broj godišnje. Takođe, na našim kućama može i da se zaradi, a o tome možete pročitati opširnije u Vodiču za izradu brvnara.

Ukoliko ste zainteresovani, pozovite nas na broj +381 62 272 864. Pored Srbije, radimo za čitav Balkan, ali i Evropsku Uniju.