Specijalizovani smo za izgradnju kanadskih (poznatih kao i ruskih) brvnara od trupaca. Završavamo sve - od plana, nalaženja građe, preko izrade pa sve do montaže i završne obrade. Imamo godine iskustva i veliki broj izgrađenih brvnara iza sebe.

Video Preview

Zašto su kanadske ili ruske brvnare odličan vid gradnje?

Na Balkanu postoji uverenje da su cigla, blok i beton jedini optimalni građevinski materijali i da sve drugo treba izbegavati. Zbog ove predrasude nikada nismo dali šansu drugim materijalima. Međutim, ovo je daleko od istine - vlaga, loša toplotna i zvučna izolacija su samo neki od problema standardnih materijala - posebno novogradnje.

dejan-maric
maric-company

Sa drvetom, a najviše drvenim balvanima, rešava se mnogo problema. Drveno deblo je prirodno dobar termički izolator - tako da se nećete smrzavati par sati nakon što isključite grejanje - štaviše, možete očekivati i osetno smanjene račune. Drvo je prirodni regulator vlage, a zvučna izolacija je fantastična. Samo smo zagrebali površinu, a sve što treba da znate pre izgradnje, prednostima brvnara i kako možete zaraditi na njima pročitajte u našem vodiču za kupce.

Kanadske (ruske) brvnare - Izgradnja i usluge koje nudimo

trust-min.svg

Detaljan dogovor i komunikacija

Izgradnja ovakve kuće nije šala, zato ovaj proces shvatamo ozbiljno i vršimo komunikacija putem telefonskih poziva i uživo. Detaljno se dogovaramo oko svega i u kontaktu smo tokom celog procesa.

3d-modeling-min.svg

Plaćanje u etapama

Posle svakog završenog dela posla plati se određeni iznos, a ne sve odjednom. Ovo se još zove “placanje od situacije”.

3d-modeling-min.svg

Kvalitetno drvo

Građu nalazimo sami, a možemo iskoristiti i vašu ukoliko je imate i zadovoljavajućeg je kvaliteta. Koristimo samo kvalitetno drvo, idealno zimsku seču - najviše crni bor, ali i smrču i jelu. Vrstu drveta možete da birate i sami, a mi ćemo dati naše sugestije.

hand-saw-min.svg

Izrada temelja

U većini građevinskih firmi, kupac sam izrađuje temelj - Maric Company može da preuzme i ovaj deo posla ukoliko vi to želite.

document-min.svg

Izrada kanadske brvnare

Obrada, oblikovanje i sastavljanje trupaca mogu da potraju nekoliko meseci, zavisno od kompleksnosti projekta.

payment-min.svg

Sastanak sa klijentima

Možete doći i posetiti nas na gradilištu da bi se uverili kako vaša brvnara napreduje ili pogledati druge projekte pre nego što počnemo sa izgradnjom.

moving-truck-min.svg

Brza montaža

Nakon izrade sledi transport i montaža na vašem placu. Ovo može potrajati nekoliko dana ili više, zavisno da li ste se odlučili za sivu fazu ili ključ u ruke.

cabind-min.svg

Siva faza

Možete da birate sivu fazu koja je znatno jeftinija i u kojoj su završeni najvažniji poslovi (zidovi i krovna konstrukcija + dodatne usluge uz dogovor).

eu-min.svg

Ključ u ruke

Možete da birate ključ u ruke - ovo je skuplja varijanta, ali u njoj je brvnara kompletno završena i spremna za useljenje.

moving-truck-min.svg

Zaštita trupaca

Otpornost drveta na sve uticaje i insekte nam je na prvom mestu. Svaki balvan se nekoliko puta impregnira, nakon montaže brusi i peskari koliko vi želite i premazuje u 3 ili više slojeva zaštitnom farbom!

cabind-min.svg

Drveni enterijer

Za vas možemo napraviti elemente enterijera koji se savršeno uklapaju sa kanadskim brvnarama, kao što su drveni stolovi, zidani kamin, duborez, đakuzi, kovano gvožđe i još mnogo toga.

eu-min.svg

Rad sa inostranstvom

Radimo za Srbiju, ali i ceo Balkan i Evropsku Uniju. I pored svih dodatnih troškova i carine - po našem iskustvu, ipak će vas ispasti jeftinije da angažujete nas nego firme iz zemalja zapadne Evrope.

3D model brvnare

Teško je zamisliti do detalja kako će vaša buduća kuća izgledati. Zbog toga, po vašoj želji, pre gradnje, možemo napraviti 3D model projekta - da bi imali jasnu viziju onoga što pravimo za vas i uradili neke izmene ukoliko je potrebno. To izgleda ovako:

Video Preview

Takođe, ukoliko želite da vidite slike naših projekata i onoga što možemo da napravimo za vas, pogledajte našu galeriju slika brvnara.

Cene za sivu fazu kanadske (ruske) brvnare

Gore možete da vidite od koliko mnogo faktora zavisi sama cena brvnare. Čak i u sivoj fazi gde se rade samo najbitnije stvari možete da birate određene dodatne usluge, kao što su izrada temelja i pod. Pored toga, možete birati koliko temeljno će debla biti polirana i zaštićena. Zbog svega ovoga nemamo unapred određenu cenu, već se ona formira kroz dogovor, ali ono što možemo da vam kažemo je da cena za sivu fazu kreće od 700eur po m2 (nije uračunat PDV). Sa uračunatim PDV-om (od 20%) cene su od 840eur po m2

izrada-brvnare.jpg

Cene za ključ u ruke kanadske (ruske) brvnare

Slično je kao i sa sivom fazom. Ovde varijacije mogu da budu znatno veće, jer je opseg potencijalnih usluga zaista veliki. Sve iz sive faze + stolarija, sve instalacije, i dodatne usluge (stepenište, kamin, dubore, kovano gvožđe, dekorativni kamen, posebna obrada kupatila…). Cena za ključ u ruke kreće od 1500eur po m2 (nije uračunat PDV). Sa uračunatim PDV-om (od 20%) cene su od 1800eur po m2. Cene za Extra Lux brvnare mogu mnogo da variraju, stoga su one stvar dogovora. Međutim, ono što dobijate je zaista vredno te cene! Kompletno spremnu za useljenje, jedinstvenu i ručno rađenu brvnaru koja spada u luksuzne nekretnine (a s tim su vam mnoga vrata otvorena - čitajte dalje).

OPSEG CENA Brvnare
Siva faza bez PDV-a od 700e po m2
Siva faza sa PDV-om od 840e po m2
Ključ u ruke bez PDV-a od 1500e po m2
Ključ u ruke sa PDV-om od 1800e po m2

Brojevi ne lažu!

Budimo realni, ovo nije jeftina investicija. Ukoliko planirate da maksimalno uštedite i napravite kanadsku brvnaru za 20-30 hiljada evra, to prosto neće ići, i iskreno vam preporučujemo da odustanete od te ideje. Za tako mali novac rizikuje se loša izrada, zaštita i sveukupno - brvnara koja nije dugovečna i kvalitetna. Zbog toga, mi ne nudimo ovako jeftine usluge. Želimo zadovoljne klijente koji će nas dalje preporučiti - da bismo to postigli radimo samo nekoliko kuća godišnje, svakoj se maksimalno posvetimo, koristimo kvalitetno drvo, jedne od najboljih zaštitnih materijala na tržištu, plaćamo iskusne majstore i fokusirani smo na kvalitet i luksuzne objekte, koje jednom kada dobijete, nećete morati da razmišljate ni o čemu.

Icon

Hajde za kraj da uradimo prostu matematičku jednačinu. Za 80 000 evra možete da kupite stan na Zlatiboru ili Kopaoniku koji će u naj-naj-boljem slučaju imati 50m2 i parking mesto. Tu možete da dolazite na odmor, ali i da ga izdajete za neku prosečnu cenu (i usput da brinete o neodgovornim gostima), a ukoliko se nekad odlučite za prodaju, vrednost može da raste 15 do 30% jer je reč o običnim nekretninama. Nije redak slučaj da vas zadese vlaga i loša izolacija u stanu - posebno zvučna, što nije najprijatnije za odmor…

Icon

Sledeći scenario je da za isti novac izgradite kanadsku brvnaru, imate potpun mir i komfor; ne brinete o lošoj izolaciji, vlagi i još mnogo bespotrebnih problema. Kada niste tu možete da je izdajete - imaćete jedinstven i atraktivan objekat koji ne poseduje niko drugi u Srbiji ni na Balkanu, a retko ko i u Evropi - eto vam vrhunski marketing sam po sebi! Možete da naplatite zaista veliku rentu; primate domaće i strane goste (a obično su gosti koji plaćaju više odgovorniji i kulturniji). Možete da otplatite dobar deo brvnare ili čak i celu. Takođe, kanadske brvnare, kako ih mi pravimo, spadaju u luksuzne nekretnine, a ne u obične stambene objekte - to znači da im cena raste brže i kasnije možete da je prodate za duplo! Ako ste na atraktivnoj lokaciji, uz malo pregovaračkih i prodajnih sposobnosti, cena može da bude i 300% od prvobitne! Ipak, sumnjamo da ćete to želeti jednom kada osetite kakav je život u njima…Odluke ostaju na vama, a mogućnosti su velike!

Naš broj telefona je +381 62 272 864. Dostupni smo u periodu od ponedeljka do subote od 8 do 17 časova. Pozovite nas ukoliko želite da napravimo vašu drvenu vilu!